Verslag 10-jarig jubileum

Donderdag 15 november was ons 10-jarig jubileum, en tevens ook de officiële opening van onze wereldkeuken. Dat vroeg om een feest! Het was een dag vol muziek, zang, dans, eten en goede gesprekken. En onze directeur Thea van Blitterswijk heeft zelf een lintje mogen ontvangen!

De avond startte met een gezamenlijk drie-gangen diner, waarin we een bijzondere zangworkshop volgde die Danielle Lous heeft verzorgd. Voor de workshop had zij een schitterend lied voor het Ronde Tafelhuis geschreven op de melodie van ‘Hallelujah.’ Tijdens het eten kwam ook Burgermeester Weterings zijn felicitaties delen. Verder is er een prachtige video gemaakt van het Ronde Tafelhuis, die binnenkort op onze website te zien zal zijn. De video is gemaakt door Jesse van Venrooij van Filmmoment. De dag zelf werd gevuld met live muziek door Simon van ’t Hoff en Dhr. Tourbendian. Ook mochten we Job Cohen ontvangen voor een lezing over ‘zingeving als basis voor maatschappelijke samenhang.’ Bezoekers konden na afloop met Job Cohen in gesprek gaan. Als afsluiting konden mensen genieten van de muziek van Mundiala.

Tijdens de avond is onze directeur Thea van Blitterswijk benoemd tot lid van de orde van Oranje-Nassau. Tot haar grote verbazing kwam haar familie plots binnen, waarna Burgermeester Theo Weterings de koninklijke onderscheiding mocht uitdelen. Het lintje mocht ze in ontvangst nemen door haar jarenlange inzet in binnen- en buitenland. Zo is ze betrokken geweest bij het asielzoekerscentrum in Tilburg-Noord, en werkt al sinds 1980 als pastoraal medewerker binnen de Norbertijnenparochie Heikant-Quirijnstok. Ook deed ze vrijwilligerswerk in Mozambique, was ze lid van de werkgroep Tilburg-Miskolc (Hongarije) en zet ze zich in voor de Norbertijnen in Hongarije. Daarnaast heeft ze als medeoprichter van het Ronde Tafelhuis een belangrijke bijdrage geleverd aan Tilburg-Noord.

 

Nogmaals dank voor alle vrijwilligers, bezoekers, collega’s en andere personen van betekenis die van ons jubileum een memorabele dag hebben gemaakt! En dank aan Frank van Berkel voor de mooie foto’s.