Taallessen

Taallessen, Wijkwijzers en Taaltafels.

Met Taallessen, TaalTafels en WijkWijzers biedt het Ronde Tafelhuis oude en nieuwe wijkbewoners de mogelijkheid om verbindingen te leggen. Kenmerkend is dat alle wijkbewoners, zonder onderscheid hierbij ingeschakeld worden. Zo leert de één een nieuwe taal en maakt de ander kennis met een nieuwe cultuur. Werelden gaan open.

“Het leren van de Nederlandse taal kan individueel en in gesprekken met anderen.

Kennis maken met het leven in wijk en stad geldt hierbij als uitgangspunt.”

Wilt u meer weten over een van onze projecten
of wilt u taalvrijwilliger worden of taalles volgen?

Meld u dan aan, bel 013-4553798 of loop gewoon binnen!

Taallessen

Woorden leren en schrijven

De taallessen worden door vrijwilligers gegeven. Dit doen de docenten op verschillende niveaus en bieden hiermee ook maatwerk. De lessen worden, bij voorkeur op kleine schaal, gegeven om mensen vooruit te helpen met de Nederlandse taal, of als extra ondersteuning bij professionele taalles. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met de Norbertijnen van parochie Heikant Quirijnstok.

WijkWijzers

Onderweg, zien, horen en voelen

Daarnaast begeleiden wij mensen die als WijkWijzer nieuwkomers in de wijk welkom te heten door hun wegwijs te maken in hun nieuwe woonomgeving. Het project WijkWijzer koppelt nieuwkomers aan bestaande inwoners uit Tilburg Noord die zijn of haar wijk goed kent.

Taaltafels

Spreken en vertellen

Iedere donderdagmiddag voeren we groepsgesprekken met statushouders en vluchtelingen, ook wel de TaalTafel genoemd. Het delen van persoonlijke ervaringen en gevoelens staat hier centraal. Deelnemers van de groepsgesprekken leren hierdoor al pratend beter Nederlands. Met de TaalTafel bieden we deelnemers de kans om een volwassen gesprek met elkaar aan te gaan.  Dit project wordt uitgevoerd door het Ronde Tafelhuis en de Bibliotheek Midden-Brabant.

Eventform

  • Alleen nodig als u met meerderen komt.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.