Filmavond

Samen met Bibliotheek Wagnerplein organiseren wij filmavonden waarop films met een sterk verhaal worden vertoond. Dit kunnen diepgaande en aangrijpende films rond een actueel of maatschappelijk thema, maar ook meer humoristische films zijn. Ook gaan we na afloop van de film altijd in nagesprek, waarin we stilgestaan bij de verschillende thema’s die in de film aan bod kwamen. Zo gaan we steeds op zoek naar de ervaringen en verhalen van onze bezoekers en proberen hierover het dialoog aan te gaan. 

Inloop: 19:00 uur.

Start film: 19:30 uur.

Naborrel: 21:30 uur.

Nagesprek: 21:45 uur.

Afsluiting: 22:00 uur.

Entree: €4.00 (op vertoon van uw bibliotheek pas krijgt u €0.50 korting).

 

Een overzicht van ons filmprogramma ziet u hieronder:

Datum Film
14 september 2021Thousand times goodnightRebecca is een van de beste oorlogsfotografen ter wereld. Haar man eist dat zij stopt met dit geaardlijke werk. Maar kan Rebecaa haar belangrijke werk opgeven?
12 oktober 2021GreenbookIn 1962 gaat een Afrikaans-Amerikaanse pianist op toer door de zuidelijke staten van de Verenigde Staten. Hun reisgids ‘Greenbook’ vertelt waar Afro-Amerikaanse reizigers wel en niet welkom zijn.
9 november 2021La Source des femmesIn Noord Afrika halen vrouwen iedere dag water bij een afgelegen bron. De pas getrouwde Leila organiseert een liefdesstaking en eist dat de mannen uit het dorp voor een waterleiding zorgen.
14 december 2021Hidden figuresIn een tijd waarin zwarte vrouwen het moeilijk hadden in een maatschappij die werd gedomineerd door blanken, zien we drie vrouwen die ondanks de dagelijkse worstelingen het hoogste bereiken in hun vak. Ze zijn vrouw en ze zijn zwart. En ze zijn de besten. Hun leidinggevenden bij NASA zien dat uiteindelijk ook...

Eventform

  • Alleen nodig als u met meerderen komt.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.