Voedsel voor de Geest

Voedsel voor de Geest is een nieuwe programmalijn waarin het delen van kennis en ervaring centraal staat. Dit bestaat uit twee onderdelen: Door de ogen van een Ander en Lezingen over de grote godsdiensten (Jodendom, Christendom, Islam en Boeddhisme). Hieronder leest u meer over de inhoud van de verschillende onderdelen.


Door de ogen van een ander:

”Door de ogen van een ander” is een reeks bijeenkomsten waarin de leefwereld van een bepaalde groep of persoon in de aandacht staat. Centraal in deze reeks staat het bespreekbaar maken van maatschappelijke en ethische kwesties.

 

Op donderdag 12 september gaat deze reeks van start met de filmvertoning van: ‘t is goed zo. Een documentairefilm van Jesse van Venrooij die de laatste fase van het leven van Eelco, na een zelfgekozen levenseinde, in beeld brengt. Na afloop van de filmvertoning gaan we in gesprek samen met Jesse van Venrooij en Kees van Gelder (uitvoerend arts).

 

Op 30 januari 2020 gaat de tweede bijeenkomst van dit programma van start. Ditmaal staat het onderwerp ex-gedetineerde centraal.

 

Lezingen Godsdiensten

Anders dan de meeste informatieve lezingen over godsdiensten, staan in deze reeks verhalen uit Jodendom, Christendom, Islam en Boeddhisme centraal. Over wie gaat het? Wat dreef de mensen die de teksten schreven? Welke rol speelt God in de verhalen? Misschien is wel de belangrijkste vraag wat deze verhalen ons, mensen in het derde millennium, kunnen vertellen.