Wie zijn wij eigenlijk?
Hoe kijken wij naar onszelf en hoe belangrijk vinden wij het hoe anderen naar ons kijken? Bestaat er zoiets als ‘Nederlandse identiteit’? Kijken wij anders naar mensen die zeggen uit Beiroet te komen, of uit Marakesh, of uit Assen of Delfzijl? Wil niet ieder van ons vooral gezien worden als mens, in álle facetten van ons zijn? Heeft niet ieder van ons het Recht om te zijn?

Daarover gaat een serie bijeenkomsten in het VerHalenHuis. Een huis waar dagelijks Tilburgers binnen stappen, geboren in alle delen van de wereld. Mensen zoals wij allemaal. Met eigen hoop en verlangen,
maar ook pijn, verdriet en beslommeringen. En waar mensen elkaar ontmoeten komt verbinding tot stand, die ons altijd weer brengt bij die vraag: mag ik hier zijn wie ik ten diepste ben?

 

 

GEANNULEERD

17 NOV 2021: Sinan Çankaya  in gesprek met Halima Özen

 

Vanwege aangescherpte corona maatregelen wordt deze avond geannuleerd en verplaatst naar medio mei 2022.

 

Sinan Çankaya (Nijmegen, 1982) legt in zijn nieuwe boek ‘Mijn Ontelbare Identiteiten’ inzichtelijk en integer bloot, hoe het politieke het alledaagse raakt. Het boek is een bespiegeling op de veranderde omgang met ‘de ander’ in Nederland. Het is een indringend verhaal over opgroeien in Nederland als kind van migranten.

 

Çankaya is wetenschapper, schrijver en spreker. Hij is gepromoveerd op een onderzoek naar discriminatie in de politieorganisatie.

 

Halima Özen is projectleider diversiteit bij Bibliotheken Midden Brabant.

 

Zaal open 19.00 uur
Aanvang 19.30 uur
Reserveren reserveringen@rondetafelhuis.nl
Entree € 10,= inclusief koffie of thee

 

 

20 JAN 2022: Kefa Allush in gesprek met Ralf Bodelier

Kefa Allush (Nablus, 1969) is bekend als presentator van Op 1, schrijver en
programmamaker. In een interview noemde hij zichzelf, als migrantenkind, ‘de eeuwige buitenstaander’. “Daardoor heb ik een andere blik. Ik voel met erg thuis in Nederland, maar ook net even anders”.

 

Kefah maakte tv programma’s over het Midden Oosten en Noord Afrika,
zoals “Oases in de Orient’ en ‘Oases in de lage landen’.

 

Ralf Bodelier is filosoof en journalist en  liep in 2020-2021 een omgekeerde kruistocht, van Jeruzalem naar Bouillon.

 

Zaal open 19.00 uur
Aanvang 19.30 uur
Reserveren reserveringen@rondetafelhuis.nl
Entree € 10,= inclusief koffie of thee

 

3 MRT 2022 Mardjan Seighali in gesprek met Paul Cornelissen

Mardjan Seighali (Rasjt, 1964) vluchtte in 1990 met haar twee kinderen naar Nederland. Na een carrière in de hulpverlening en politiek is ze momenteel directeur van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, de organisatie die
haar ook steunde toen ze zelf studeerde. In 2019 ontving ze de Comeniusprijs voor ‘haar betrokkenheid, wilskracht en inspirerend leiderschap’.

 

Seighali is o.a. directeur-bestuurder van het UAF, voorzitter van het Humanistisch Verbond en lid van de Raad van Advies voor het College van de Rechten van de mens.

 

Paul Cornelissen is projectleider van ForwArt in Pactwijk Noord en adviseur van culturele en maatschappelijke organisaties, gaat met Mardjan Seighali in gesprek.

 

Zaal open 19.00 uur
Aanvang 19.30 uur
Reserveren reserveringen@rondetafelhuis.nl
Entree € 10,= inclusief koffie of thee