Het Recht om te Zijn; Een programma rond unieke inzichten in de vorming van identiteit.

 

Op 3 maart ontvangt Paul Cornelissen, projectleider van ForwArt in Pactwijk Noord de inspirerende Mardjan Seighali. Zij schreef het boek ‘Tot op de dag’ waarin het verhaal wordt verteld over haar vlucht uit Iran, haar studies in Nederland en haar huidige werk voor UAF, de stichting voor Vluchtelingen studenten. In 2019 ontving Mardjan de Comenius prijs. Daarnaast is zij voorzitter van het Humanistisch Verbond.

 

Het programma ‘Het recht om te zijn’, bestaat uit 5 bijeenkomsten waar spraakmakende gasten in gesprek gaan met gespreksleiders uit Tilburg. Aan alle gasten is gevraagd om een film en een boek te noemen, die steeds content zijn voor een Filmavond en een Boekentafel.

 

In april ontvangen wij Kefah Allush, presentator van Op1 en Programmamaker. In mei volgt de auteur van het boek ‘Mijn ontelbare identiteiten’, Sinan Cankaya, in september vertelt Ralf Bodelier over zijn ervaringen rond identiteit op zijn omgekeerde kruistocht van Jeruzalem naar Bouillon. De serie wordt afgesloten in een dubbelgesprek tussen Zuster Maria Magdalena, priorin van de Norbertinessenabdij in Oosterhout en Esmah Lahlah, wethouder in Tilburg.

 

Op de website van Bibliotheek Midden-Brabant Wagnerplein en de website van het Ronde Tafelhuis vindt u meer informatie.

 

3 maart: Mardjan Seighali in gesprek met Paul Cornelissen

Zaal open 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. Entree € 10.= incl. koffie of thee

Het aantal mensen dat wij kunnen ontvangen is afhankelijk van de coronamaatregelen. Wie wil kan via een livestream meedoen. Na reservering ontvangt u hierover de informatie over de wijze van aanmelden.

 

Aanmelden via reserveren@rondetafelhuis.nl

Eventform

  • Alleen nodig als u met meerderen komt.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.