Unieke inzichten in de vorming van identiteit

Identiteit, het is een term die soms wat té gemakkelijk lijkt te vallen. Het gaat om de vraag hoe wij naar onszelf kijken en hoe anderen naar ons kijken? Hoe wordt onze identiteit gevormd?

 

Het VerHalenHuis programmeert een serie bijeenkomst rond dit thema. In 2022 gaan zes sprekers hierover met in gesprek. Juist in het VerHalenHuis, een centrum voor ontmoeting in Tilburg Noord, is ruimte voor die vraag: “Kan ik zijn wie ik ten diepste ben, wie ik wíl zijn?”

 

De sprekers die wij hebben vastgelegd kozen ook een film en een boek. Daarom steeds 3 bijeenkomsten rond dezelfde spreker.

 

20 januari
We starten op 20 januari met Kefah Allush (Nablush 1969), programmamaker, schrijver en presentator van Op1. Afhankelijk van de coronasituatie gaan we fysiek, digitaal of in een combinatie luisteren en in gesprek met Kefah Allush. Thea van Blitterswijk, theoloog en directeur van het Ronde Tafelhuis gaat met Allush in gesprek.

 

Allush maakte series als ‘Oases in de Oriënt’, de Kist en heel recent ‘De vrouwen van Jezus van Nazareth’. In een interview noemt hij zichzelf, als migrantenkind, ‘de eeuwige buitenstaander’: “Daardoor heb ik een andere blik. Ik voel me erg thuis in Nederland, maar ook net even anders”.

 

27 januari
Op 27 januari gaan we in de Boekentafel onder leiding van Leonoor van Dam, verder praten over zijn boek ‘de munt van Judea’ en zijn boekentip ‘De zijderoutes’ van Peter Frankopan.

 

1 februari
Op 1 februari kijken we naar de film ‘Lawrence of Arabia’ die door Kefah Allush wordt aanbevolen.
Aanvangstijd alle bijeenkomsten 19.30 uur.
Aanmelden is noodzakelijk: reserveren@rondetafelhuis.nl
Entree: voor de lezing € 10,.= .
Voor film en boekentafel € 5,