Vroeg in de morgen op zondag 13 maart verzamelen 12 dames, de meesten zijn van de werkgroep Stik en Strijk, zich in het dan nog stille Ronde Tafelhuis. Een beetje in het geheim hebben zij zich voorbereid op deze dag die heel bijzonder zal worden. Maanden geleden al meldde Eline Ceelen, een medewerkster van het Textielmuseum zich bij ons met de vraag of wij willen meewerken aan een groot textielkunstwerk dat ná de zomer gepresenteerd gaat worden. Dát ziet onze groep als een uitdaging en al snel gaat zij aan de slag.

 

 

Een paar maanden later horen wij dat het gaat om gordijnen voor de Chinese zaal van Paleis Huis ten Bosch, het woonpaleis van onze koninklijke familie. Hieronder meer informatie daarover.

 

 

13 maart zijn wij uitgenodigd voor een Borduur masterclass door Anna Bolk, de kunstenares die het werk voor haar rekening neemt. Rond half 10 arriveren wij in het Textielmuseum. Daar wordt de groep warm ontvangen door Eline Ceelen en enkele medewerkster van het Textielmuseum. Anna Bolk deelt de geweldig verzorgde borduurpakketten uit den de groep start met onze bijdrage aan een project dat onderdeel gaat uitmaken van ons nationaal erfgoed.

 

 

Groot de verrassing als kort na onze aankomst Koningin Maxima zélf binnenstapt en de workshop met ons gaat volgen. Een bijzondere morgen en, om in de woorden van de Koningin zelf te spreken: ‘momenten van empowerment’ voor ons allemaal.

Eventform

  • Alleen nodig als u met meerderen komt.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.