Dag van de Rechten van de Mens 2018 in het VerHalenHuis Geannuleerd

Tilburg –  Vanwege te weinig aanmeldingen gaat dit evenement helaas niet door. Wel kunt u van 18:00 tot 20:00 uur naar het VerHalenhuis komen om mee te doen aan de jaarslijkse brievenactie van Amnesty International.

 

10 December is de Dag van de Rechten van de Mens.

Vooral jongeren weten weinig van mensenrechten in Nederland. Dat is gek, want jongeren hebben veel te maken met mensenrechten. Denk aan de aantasting van hun vrijheid van meningsuiting of privacy via internet en social media, recht op scholing, onderdak en verzorging.

In Tilburg Noord zijn jongeren actief betrokken bij de Dag van de Rechten van de Mens.
Jongeren van de Parochie Peerke Donders en van R-Newt zijn met het thema van dit jaar “Recht op een goed leven” aan de slag gegaan. In groepjes zijn ze hier dieper op ingegaan. Door middel van een aantal workshops hebben ze hun verhaal kunnen vertalen op een manier, die bij hen past. De eindproducten willen ze graag laten zien en met anderen delen.

 

Op maandagavond 10 december worden de verhalen in verschillende vormen gepresenteerd en worden gasten uitgenodigd, o.a. Junior Stadsdichter Marije van Pamelen.

 

Kom kijken en luisteren naar de boeken die gemaakt zijn in samenwerking met Book to Be, de rapteksten die geschreven zijn met rapper Thomas van Vliet en de foto’s die gemaakt zijn onder begeleiding van Paul Scheijmans. Bewonder de creatieve teksten door middel van handlettering onder be­geleiding van Studio Droombeeld. En waan je in een spannend interactief fictieverhaal onder begeleiding van mediacoach Joep van der Weijden van de Bibliotheek Midden-Brabant.

PROGRAMMA 10 DECEMBER 2018:
Moderator: Ulrich Wanga

Voordracht door de Junior stadsdichter: Marije van Pamelen
Lezing geluksprofessor Patrick van Hees
Uitreiking Book to Be: de door jongeren gemaakte boeken
Presentatie expositie en resultaten van de workshops

Inloop 19.00 met koffie en thee
Start programma 19.30 uur, tot 21.30 uur

Napraten met een hapje en een drankje

PRAKTISCHE INFORMATIE
Kosten: gratis (graag vooraf aanmelden)
Aanmelden kan door te mailen naar wagnerplein@bibliotheekmb.nl.

Adres: Het VerHalenHuis – Wagnerplein 4 – Tilburg