Conferentie ‘Omgaan met Religieuze en Culturele Diversiteit in Tilburg-Noord’

Op woensdag 7 juni is door Het Ronde Tafelhuis in opdracht van de Gemeente Tilburg een conferentie georganiseerd rondom het thema religieuze en culturele diversiteit. Deze conferentie was met name gericht op werkers in de wijk die in hun dagelijkse professionele praktijk deze diversiteit tegenkomen en hiermee om moeten gaan. Hoe pak je dat als professional aan?

De opzet van de conferentie heeft geresulteerd in mooie en goede gesprekken en de lezing van de heer Khalid Benhaddou was zeer inspirerend en nodigde de deelnemers uit om verder na te denken over dit thema.

Een reactie van Abdelkader Barkane (omgevingsmanager Tilburg Noord –  Gemeente Tilburg):

“Afgelopen woensdag gingen in gesprek over vragen die wij hebben over de vaak grote verschillen tussen mensen die wij tegenkomen. Over de manier waarop dat schuurt, óók in onszelf. In deze superdiverse wijk leiden opvattingen over diversiteit van religie tot cultuur regelmatig tot onbegrip, misverstanden of zelfs conflicten. De werkvormen om tot het goede gesprek te komen werden begeleid door Gijs van Gaans, moderator van de bijeenkomst.

Na de pauze volgde een gedreven en inspirerende uiteenzetting door Khalid Benhaddou, hoofdimam van de El Fath-moskee in Gent en auteur van het boek “Over bruggen en grenzen”. In zijn verhaal wist hij op een heldere wijze zelfs een handelingsperspectief te schetsen waar langs de professional in de wijk kan handelen.

De input van deze gesprekken zal gebruikt worden om het vervolgtraject in de vorm van mini-colleges vorm te geven.”

 

Eventform

  • Alleen nodig als u met meerderen komt.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.