Selecteer een pagina

Richard van de Wouw, medewerker van het Ronde Tafelhuis neemt afscheid. Wij vroegen hem om zelf wat afscheidswoorden te schrijven.  Richard werkte samen met heel wat medewerkers uit de parochie.  Het is niet mogelijk om in deze tijden van voorzichtigheid  een passend afscheid te organiseren. Maar als alle seinen weer op groen staan, zullen we dat zeker als een van de eerste dingen doen. ‘Dank je wel’ zeggen is wat wij heel graag willen doen. Hieronder de tekst van Richard zelf (Thea van Blitterswijk)

 

 

Na een aantal bewogen en inspirerende jaren, komt mijn tijd als medewerker bij het Ronde Tafelhuis ten eind. Het was een spannende beslissing om te maken, maar het voelt goed om een nieuwe stap te maken. Vanaf januari ga ik aan de slag als psychiatrisch begeleider binnen Reinier van Arkel op een afdeling voor doven en slechthorenden. Een nieuwe wereld om te ontdekken, zoals het Ronde Tafelhuis dat ook is geweest.

 

In mijn laatste weken heb ik veel stilgestaan bij de tijd die ik bij het Ronde Tafelhuis heb doorgebracht. Als een afscheidsfeestje mogelijk geweest was, had ik graag enkele momenten gedeeld die mij sterk zijn bijgebleven. Dingen die ik ontzettend ga missen. Dan had ik jullie willen bedanken voor de onvergetelijke tijd die ik met jullie heb gehad. Helaas laten de huidige maatregelen een dergelijke samenkomst niet toe. Met deze korte afscheidsbrief voelt het daarom toch een beetje alsof ik afscheid van jullie kan nemen.

 

Er zijn zoveel dingen die me bij zullen blijven, dat het moeilijk wordt om deze kort op te sommen. Het heerlijke eten van de Wereldkeuken, de goede en inspirerende gesprekken met alle mensen, de warmte van de bijzondere gemeenschap die is ontstaan. Het was een voorrecht om daar deel van te zijn. Mijn tijd bij het Ronde Tafelhuis heeft me geleerd dat vertrouwen, liefde en aandacht voor elkaar krachtige wapens zijn die de samenleving nodig heeft. Dat de ander die soms zo vreemd lijkt, dat vaak helemaal niet is. En dat werken aan een betere wereld helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Dat is vaak niet verder dan een goed gesprek verwijderd. Stap naar je buurman, spreek met een ander, of wandel in de toekomst eens binnen in het Ronde Tafelhuis. Vind elkaar in het mens-zijn en ervaar hoe rijk en gezegend we eigenlijk zijn.

 

Veel dank aan alle collega’s en vrijwilligers die me altijd ondersteund hebben. Jullie hebben van mijn tijd bij het Ronde Tafelhuis een fijne periode gemaakt. Ook alle bezoekers, vaste gasten, collega’s van de Bibliotheek en partners in de wijk en stad ben ik dankbaar voor al hun inzet en betrokkenheid. Natuurlijk ook veel dank aan Thea van Blitterswijk, mijn mentor en leermeester. Op de valreep ben ik als stagiair bij het Ronde Tafelhuis terecht gekomen en je hebt mij het vertrouwen gegeven om daar werkzaam te mogen zijn. Je weet, hoeveel dat voor mij betekend heeft.

Helemaal uit het zich zal ik echter niet verdwijnen. Als vrijwilliger blijf ik actief en zal bijvoorbeeld de muziekavonden (wanneer weer mogelijk) blijven organiseren. Verder kijk ik kijk terug op een fundamentele periode in mijn leven die mij als persoon en professional sterk heeft verrijkt. Ik hoop jullie nog eens op mijn pad te treffen, als God het wil. Inshallah.