Proef Afghanistan

Vrijdagavond 29 september: Culturele avond met eten, muziek, poëzie en politiek

Op vrijdag 29 september staat de avond volledig in het teken van de Afghaanse cultuur. Bezoekers kunnen genieten van traditionele muziek en dans onder het genot van een heerlijke Afghaanse maaltijd. Ook staan we stil bij de politieke situatie in het land. U kunt  ook genieten van de prachtige tentoonstelling in de ontmoetingsruimte. Kortom het beloofd een bijzondere avond te worden.

Inloop 18.15 uur

Start programma: 18.45 uur

Entree 5 euro per persoon

Programma ‘Proef Afghanistan’

18.15 inloop

18.45 uur            Start programma

Voordracht Afghaans gedicht door schrijfster Najiba Hamid

19.00 uur            Heerlijke Afghaanse maaltijd

19.45 uur            Dion van de Berg van Pax voor Vrede en Habib Mahmood van de Afghaanse Vereniging Tilburg gaan in gesprek over de huidige politieke situatie in het land.

20.15 uur            Live Afghaanse muziek en zang onder het genot van een hapje en een drankje

21.00 uur            Einde avond

In het VerHalenHuis staat de maand september in het teken van Afghanistan. Er is aandacht voor de rijke cultuur, kunst en de 5000 jaar oude geschiedenis van het land. Ook staan we deze maand stil bij de politieke situatie in het land en de grote gevolgen van veertig jaar oorlog waar nog steeds geen eind aan lijkt te komen. Samen met leden uit de Afghaanse gemeenschap stellen we deze maand een mooi programma samen. Met film, debat, een culturele avond een doorlopende tentoonstelling met foto’s, films en originele kledingdracht.