Zaterdag 9 december vooravond Internationale dag voor de Mensenrechten

Veelzijdig programma met hoofdgast Drs. Ernst Hirsch Ballin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat betekent het recht op arbeid? Heeft iedereen het recht om overal te werken of mogen mensen daarvan worden uitgesloten? En hoe verhoudt zich dat tot de Internationale Rechten van de Mens. Heeft iedereen het recht om te mogen werken of zijn daar voorwaarden aan verbonden? Op de vooravond van de Internationale Dag van de Mensenrechten staat voormalig Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin stil bij deze vragen op het VerHalenHuis.

De afgelopen maanden hebben kinderen van basisschool Aboe El-chayr, de Regenboog en de Sleutel gevlogd over het recht op cultuur door de ogen van een kind. Deze vlogs zullen op 9 december worden vertoond. Ook wordt op deze avond het resultaat van de match tussen jongeren van de Toekomst Academy en Rotaryclub Leijdal gepresenteerd.

 

 

PROGRAMMA

Programma 19.30 uur tot 21.45 uur (zaal open vanaf 19.00)

Entree:                         Gratis                       

Tijdens deze avond zal er een doorlopende schrijfactie van Amnesty International zijn.

19.30 uur                   Welkom door Frans van Blitterswijk.

Voordracht stadsdichter Onias Landveld.

19.40 uur                   Vertoning Vlog Recht op cultuur door de ogen van de kinderen uit Tilburg Noord. Kinderen van Basisschool Aboe el-Chayr, de Regenboog en de Sleutel hebben de afgelopen maanden gevlogd in de wijk en bij hun thuis.

20.00 uur                 Inleiding van de heer Ernst Hirsch Ballin. Met de vraag wie heeft er in Nederland Recht op Arbeid?

20.45 uur                Pauze met een hapje en een drankje.

21.15 uur                   De jongeren van de Toekomst Academy zijn gematched met leden van Rotaryclub Tilburg-Leijdal vanavond vertellen zij                                        hun bevindingen.

Presentatie van de bedenker van The New Dutch Connections Bright Richards.

                                     Afsluiting met hapje en drankje.

 

Locatie VerHalenHuis, Wagnerplein 101 in Tilburg. Reserveren via info@rondetafelhuis.nl  Zie voor meer info op www.rondetafelhuis.nl    spreek in op 013-4553798 of loop binnen bij bibliotheek